Update: Lyon maakt transferbedrag Tete openbaar, Ajax profiteert in toekomst mee

Update: Lyon maakt transferbedrag Tete openbaar, Ajax profiteert in toekomst mee

10-07-2017 12:40
58

Ajax lijkt aan de verkoop van Kenny Tete aan Olympique Lyon drie miljoen euro over te hebben gehouden. Dat is minder dan eind vorige week werd gedacht.

Volgens De Telegraaf incasseerde Ajax, mede door de toegenomen interesse voor de rechtsback, ongeveer vijf miljoen euro. De NOS meldt maandag echter dat het bedrag dat de Amsterdammers ontvangen drie miljoen is. Onduidelijk is of dat bedrag afhankelijk van bonussen nog verder op kan lopen.

Tete zette maandag zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij de Franse topclub. De rechtsback speelde vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen Lyon (4-1 zege, red.) één van zijn beste wedstrijden van het jaar. Eerste rechtsback Joël Veltman was tijdens dat duel geschorst. Zijn contract in Amsterdam liep nog tot medio 2018 door. Tete gaf de voorbije periode meermaals aan voor een vertrek te gaan.

Update 12:40 uur: Olympique Lyon maakt tijdens de presentatie van Tete, die maandag om 12.30 uur begon, bekend dat er vier miljoen is betaald voor Tete. Bovendien ontvangt Ajax tien procent bij een eventuele volgende transfer. Dat bevestigt Jean-Michel Aulas, president van Lyon.