Zenit ligt niet wakker van FC Utrecht: Het gaat ze puur om hun eigen competitie

Zenit ligt niet wakker van FC Utrecht: "Het gaat ze puur om hun eigen competitie"

16-08-2017 13:45
32

Henk van Stee acht het vrijwel uitgesloten dat FC Utrecht kan stunten in het Europa League-tweeluik met Zenit Sint-Petersburg. Van Stee, voormalig hoofd jeugdopleidingen van de Russische grootmacht, blikt tegenover het Algemeen Dagblad vooruit op beide wedstrijden.

"Als je alleen de begrotingen al vergelijkt, is Utrecht kansloos natuurlijk, hoewel je altijd een kans hebt", aldus Van Stee, die niet denkt dat Zenit een hoge pet opheeft van FC Utrecht. "Onze Eredivisie stelt natuurlijk in hun ogen weinig voor. Het gaat hen ook puur om hun eigen competitie. Ze zijn vorig jaar tegenvallend derde geworden. Dat móet anders nu."

Trainer Roberto Mancini gaat naar verwachting niet al te veel druk op de wedstrijden leggen. "In Utrecht zal hij op de counter spelen. Zenit is met een remise of kleine zege tevreden. Maken ze 0-1, dan gaat de rem erop." Van Stee denkt dat het verloop van de thuiswedstrijd van cruciaal belang is voor de Domstedelingen. "Pakt Utrecht in de Galgenwaard een goed resultaat, dan treft het Zenit in Sint-Petersburg vlak voor de topper tegen de nummer 2 Rostov. Dat duel heeft prioriteit."