Dijkhuizen keihard na overtreding op Cassierra: 'Gelijk een boete gegeven'

Dijkhuizen keihard na overtreding op Cassierra: 'Gelijk een boete gegeven'

18-08-2017 23:19
26

Marinus Dijkhuizen heeft Marvin Peersman direct een boete gegeven na de rode kaart die hij opliep tegen Jong Ajax. De verdediger van sc Cambuur werd in de blessuretijd van het veld gestuurd vanwege een schandalige charge op Mateo Cassierra.

"Ik heb het nog niet teruggezien, maar ik zag het gelijk al. Ik heb hem gelijk veroordeeld in de kleedkamer en hem een boete gegeven", zegt Dijkhuizen tegen FOX Sports. "Dat hoort niet thuis op een voetbalveld en zeker niet bij Cambuur. Dit soort rode kaarten is zo dom. Deze kon ik zonder beelden wel beoordelen, want ik had zicht op de situatie."

Dijkhuizen heeft nog iets minder dan twee weken om zich te versterken. Zijn voorkeur gaat uit naar een versterking voor de aanvalslinie. "Ja. Helaas ook voor een linksback na deze domme rode kaart", aldus Dijkhuizen, die beseft dat het lastig vissen is in de vijver waarin de Jupiler League-club zich bevindt.

"We hebben best een aardig elftal, dus het is niet dat ik zeg dat het zo niet kan. Ondanks dat we geld hebben is het zeer moeilijk. Er zijn meer clubs en er is weinig aanbod op de markt. We gaan zien of het lukt. Ik in de spits? Dat lijkt me niet verstandig. Voor mij en voor het publiek niet", sluit hij grappend af.

Bekijk hier de beelden van de overtreding van Peersman op Cassierra.