'UEFA zit PSG dwars en steekt mogelijk stokje voor monstertransfer van Mbappé'

'UEFA zit PSG dwars en steekt mogelijk stokje voor monstertransfer van Mbappé'

28-08-2017 11:22
47

Hoewel Paris Saint-Germain en AS Monaco zo goed als akkoord lijken over Kylian Mbappé, kan er nog een kink in de kabel komen. Marca beweert dat de UEFA nog een stokje voor de monstertransfer kan steken.

Zonag werd er vanuit Frankrijk bericht dat beide grootmachten tot een overeenstemming waren gekomen. De pas achttien jaar oude Mbappé komt voor een bedrag van 180 miljoen euro over vanuit het prinsdom. L'Équipe doet er maandagochtend een schepje bovenop door te berichten dat Mbappé later op de dag medisch gekeurd gaat worden in de Franse hoofdstad.

De UEFA zou echter zijn vraagtekens zetten bij de transfer. Met de 180 miljoen voor Mbappé en de 222 miljoen voor Neymar zou PSG de wetten van het Financial Fair Play ruimschoots overtreden. De club heeft Blaise Matuidi, Jean-Kévin Augustin en Youssouf Sabaly voor in totaal 37 miljoen euro verkocht: onvoldoende om de monstertransfers van Mbappé en Neymar te financieren. Mogelijk moet de Parijse grootmacht een creatieve betalingsconstructie aangrijpen om de transfer toch door te laten gaan. In dat geval wordt Mbappé voor één seizoen gehuurd met een verplichte optie tot koop.