Update: Chelsea-directeur reageert: 'Bijzonder lastig, maar juist voor de club'

Update: Chelsea-directeur reageert: 'Bijzonder lastig, maar juist voor de club'

06-11-2017 18:31
9

Chelsea moet op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Michael Emenalo heeft de regerend landskampioen compleet verrast door maandag te vertrekken.

Dat melden diverse media in Engeland maandag, waaronder The Telegraph en The Daily Mail. Emenalo was zes jaar lang de zogeheten director of football op Stamford Bridge, maar heeft besloten om het bijltje er met onmiddellijke ingang bij neer te gooien. Hij leefde sinds de aanstelling van Antonio Conte als manager al in onmin met het een aantal Chelsea-bestuurders.

Emenalo was het niet eens met de komst van Conte en de relatie van de twee werd er gedurende het kampioensjaar niet beter op. De Italiaanse manager van Chelsea beklaagde zich meerdere keren, vooral afgelopen zomer, over het transferbeleid waarover Emenalo zeggenschap had.

Het vertrek van Emenalo is een dreun voor Roman Abramovich. De Chelsea-eigenaar beschouwde hem als één van zijn belangrijkste vertrouwenspersonen binnen de club. Eden Hazard was waarschijnlijk zijn belangrijkste aankoop. Emenalo haalde ook Thibaut Courtois, Cesar Azpilicueta, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku naar Chelsea. Hij stond niet achter het vertrek van Lukaku en De Bruyne en Lukaku in respectievelijk 2013 en 2014.

Update 18.31 uur: Michael Emenalo heeft op de website van Chelsea gereageerd op zijn plotselinge vertrek. "Dit is een bijzonder lastige beslissing, maar wel de juiste keuze voor mezelf, mijn familie en de club", laat hij weten. "Ik had het voorrecht om met de meest getalenteerde mensen in de sportwereld te werken en ben trots op alle prijzen die we hebben gewonnen." Chelsea heeft het ontslag van Emenalo 'met tegenzin' geaccepteerd, zegt voorzitter Bruce Buck.