'Bayern wil kapitaalsvernietiging voorkomen: bankzitter te koop voor 50 miljoen'

'Bayern wil kapitaalsvernietiging voorkomen: bankzitter te koop voor 50 miljoen'

10-11-2017 20:50
13

Bayern München wil graag van Arturo Vidal af. De Bundesliga-grootmacht heeft aan diverse topclubs uit Europa laten weten dat de Chileense middenvelder te koop is. Het gerenommeerde voetbalblad Kicker schrijft dat vrijdag. 

De dertigjarige Vidal maakte in 2015 de overstap van Juventus naar Bayern München. Zijn contract loopt in de zomer van 2019 af. Der Rekordmeister is bang dat Vidal over anderhalf jaar transfervrij de deur uitwandelt. Daarom is hij in januari óf in de zomer van 2018 te koop. 

Met name vanuit Engeland zou er veel interesse zijn voor de middenvelder, die eerder bij Bayer Leverkusen en Colo-Colo onder contract stond. Arsenal en Chelsea zijn in het verleden meerdere malen gelinkt aan Vidal. Chelsea-manager Antonio Conte is een bewonderaar van de rechtspoot. Ook een terugkeer naar de Serie A is volgens Kicker een mogelijkheid. 

Dit seizoen is Vidal geen basiskracht bij Bayern. Hij deed acht keer mee in de Bundesliga. De recordkampioen wil ongeveer 50 miljoen verdienen aan de Chileen.