Afscheid bij PEC lonkt na zeven seizoenen: 'Voel dat er meer in mijn carrière zit'

Afscheid bij PEC lonkt na zeven seizoenen: 'Voel dat er meer in mijn carrière zit'

15-11-2017 15:31
31

Mustafa Saymak behoort al sinds 2011 tot de selectie van PEC Zwolle, maar is mogelijk aan zijn laatste seizoen bezig in de Overijsselse hoofdstad. De aanvallende middenvelder heeft nog een contract tot het einde van het seizoen en kijkt alvast voorzichtig verder.

"Kijk, ik ben 24 jaar. Ik wil net als ieder ander op een zeker moment een stap maken", laat hij weten aan Voetbal International. "Inmiddels zit ik al acht jaar bij deze club. Dat is niet verkeerd bedoeld, want PEC is echt mijn clubje. Áls ik op een dag al zou vertrekken, dan moet het wel in het plaatje passen."

Saymak hoopt vooral dat hij een carrièrestap kan maken, die niet ten koste gaat van zijn gezin. "Vijf weken geleden heb ik er een tweede kleine bij gekregen. Een man met twee kids en een vrouw gaat niet in bijvoorbeeld China of Kazachstan spelen. Maar het is logisch dat ik de ambitie heb ooit ergens anders te willen voetballen. En ik voel dat er nog meer in mijn carrière zit."

Overigens wil PEC er alles aan doen om Saymak voor de club te behouden. "Ik ben al een tijdje in gesprek met de zaakwaarnemer van Mustafa en hij heeft mijn voorstel in beraad. Ik verwacht dat we binnenkort duidelijkheid kunnen geven", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp.

Lees ook: 'Nee, we staan toch tweede? We hebben net zoveel punten als Ajax'