Tal van topclubs bekijken Ajax-aanwinst: 'Het laat me niet onberoerd'

Tal van topclubs bekijken Ajax-aanwinst: 'Het laat me niet onberoerd'

13-12-2017 07:33
23

Hassane Bandé bracht zijn jeugd door in Kombissiri, een stad met ongeveer 17.000 inwoners nabij de Burkinese hoofdstad Ouagadougou. De kersverse Ajacied is afkomstig uit een arme familie. Hij is zijn broer dankbaar dat hij het tot prof heeft geschopt.

Zijn broer werkte als politieagent. "Het is inderdaad dankzij hem dat ik profvoetballer kon worden", zegt Bandé tegen Sport/Voetbalmagazine. "Hij zorgde in ons gezin voor het inkomen, hij kocht mijn eerste voetbalschoenen. Nu is het aan mij om mijn familie financieel te helpen met wat ik verdien in Europa. Daarom had ik er afgelopen zomer geen enkel probleem mee om mijn land te verlaten. Ik was mentaal voorbereid om hard te werken en zo te slagen als profvoetballer."

Toch was het wel even vreemd voor de negentienjarige aanvaller. Bij Mechelen zaten plots scouts van PSV, Newcastle, Barcelona, Manchester United, Arsenal, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Stuttgart, Inter, Fiorentina en Lille voor hem op de tribune. Ajax ging echter met hem aan de haal. "Alles is zo snel gegaan. Ik ben nog maar amper zes maanden in België en ik moet al nadenken over mijn toekomst op korte termijn."

"Het laat me uiteraard niet onberoerd dat er zoveel internationaal gerenommeerde clubs naar mij kwamen kijken, maar eerlijk waar: het heeft me nooit stress bezorgd", aldus Bandé. "In Afrika zeiden ze me al dat veel mensen mijn YouTubevideo bekeken. Ik voelde daardoor geen extra druk. Hier is het net hetzelfde: als ik goed presteer op het veld, zal de rest automatisch volgen."