Sparta-redder Advocaat sloeg Premier League-aanbieding af: Het is wel mooi

Sparta-redder Advocaat sloeg Premier League-aanbieding af: "Het is wel mooi"

27-12-2017 06:55
5

Kersvers Sparta-trainer Dick Advocaat kon óók aan de slag in de Premier League. Swansea City wilde de zeventigjarige Hagenaar dolgraag aanstellen. Advocaat bleek echter bereid om de miljoenenaanbieding uit Wales naast zich neer te leggen. 

Maandag verraste Sparta vriend en vijand door de voormalig bondscoach van Oranje aan te stellen als opvolger van Alex Pastoor. "Voor een paar clubs heb ik natuurlijk een zwak. ADO Den Haag in de eerste plaats, maar Sparta ook vanwege mijn eigen tijd als speler", aldus Advocaat in gesprek met De Telegraaf.

"Maar ik geef eerlijk toe dat Sparta niet in mijn hoofd zat. Pas na de nederlaag tegen Feyenoord klopte de club bij mij aan. En zelfs toen kon het nog een andere kant op gaan", doelt hij op een aanbieding van Swansea, dat vorige week manager Paul Clement op straat zette. Advocaat stond met stip bovenaan het lijstje van de hekkensluiter van Engeland.

Advocaat besloot niet in te gaan op de avances van The Swans. "Het is wel mooi dat ze je in de mooiste competitie ter wereld toch weer vragen. Maar het buitenland is nu dus definitief voorbij."