Update: Verrast PSV reageert op Brands-berichten: 'Niets bekend'

Update: Verrast PSV reageert op Brands-berichten: 'Niets bekend'

24-01-2018 08:44
49

Marcel Brands is opnieuw in de race om als 'director of football' aan de slag te gaan in de Premier League. Naast de interesse van Chelsea is nu ook Everton geïnteresseerd in de technisch manager van PSV.

Brands is bij de oude club van Ronald Koeman een van de slechts twee kandidaten om in opdracht van miljardair Farhad Moshiri het technisch beleid op Goodison Park te gaan uitstippelen. Dat meldt De Telegraaf. Hij heeft bij PSV nog een contract tot de zomer van 2020, maar Everton heeft er geen problemen mee om die verbintenis af te moeten kopen.

Brands moet bij Everton Steve Walsh opvolgen. De Engelsman werd in de zomer van 2016, tegelijk met Koeman, aangesteld als hoofdscout en technisch directeur. In de praktijk is hij echter meer actief als scout. The Toffees zetten nu in op een continentale directeur met een internationaal netwerk om de club spelers van een hoger niveau te bezorgen.

Met deals voor onder meer Hirving Lozano en Maximiliano Romero bij PSV, lijkt Brands aan die voorwaarden te voldoen.

Update 08.44: PSV heeft tegenover Voetbal International gereageerd op de berichtgeving rondom Brands. De Eindhovenaren weten van niets en hebben vooralsnog niets gehoord vanuit Engeland.