Massop in duel met Hakim Ziyech

Meest scorende verdediger van Eredivisie is transfervrij: We zijn heel dankbaar

Meest scorende verdediger van Eredivisie is transfervrij: "We zijn heel dankbaar"

30-01-2018 18:45
12

Vier goals, prima seizoen in de Eredivisie, aflopend contract, veel clubs die een goede linksback zoeken: 1+1 = 2, zou je denken. Toch is het goed mogelijk dat Milan Massop (24) ook na de zomer nog voor Excelsior speelt. Zijn zaakwaarnemer Robert Postma vertelt dat in gesprek met VoetbalPrimeur. 

Massop is op dit moment de meest scorende verdediger van de Eredivisie. De back en zijn belangenbehartiger hebben een goede band met Excelsior. "Ik vind het een hele knappe club met een doordacht beleid. Milan en ik zijn heel blij met hen", aldus Postma. "We hebben samen een bepaalde visie, daar houden we ons aan. Ik vind het mooi voor Milan dat het tot nu toe goed werkt."

"Na een moeizaam seizoen bij De Graafschap hebben we in 2015 bewust voor FC Eindhoven gekozen - voor de volgende stap in Milan z'n ontwikkeling. In 2016 dachten we dat het goed was om de stap naar Excelsior te maken. Die laatste stap was écht niet makkelijk. Vorig jaar rond deze tijd speelde Milan zelfs niet. Hij zat al wel dicht tegen de basiself aan."

"Na de winterstop is het gaan draaien, met Jordy de Wijs erbij, een fitte Mike van Duinen... Milan ging spelen, het elftal viel op zijn plaats. Excelsior verloor nog maar vijf keer, met als hoogtepunt natuurlijk die thuiswedstrijd tegen Feyenoord", doelt Postma op de sensationele 3-0 zege op de ploeg die een week later kampioen werd.

Rondkijken
Dit seizoen is Massop niet weg te denken uit de eerste elf van trainer Mitchell van der Gaag: negentien basisplaatsen, vier goals en één assist. In juli eindigt het contract van de back. "Op dit moment gaan we kijken wat het beste is voor zijn toekomst. Zijn contract loopt inderdaad af. Dat geeft ons de ruimte en vrijheid om rond te kijken. Milan moet zich blijven focussen op zijn ontwikkeling en de volgende wedstrijd. De rest doe ik wel. De komende maanden zal duidelijk worden wat het beste is voor Milan."

Over belangstelling voor Massop houdt Postma zich op de vlakte. "Eérst met Excelsior in gesprek. Die club zijn we heel dankbaar. Wij zijn tevreden en ik begrijp van Excelsior dat dat wederzijds is. Iedereen kan nu wel roepen: hij moet een stap maken. En dan lekker op de bank bij AZ..."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)