Heerenveen-commissaris adviseert: 'Ik zie het liefst De Boer of Bosz'

Heerenveen-commissaris adviseert: 'Ik zie het liefst De Boer of Bosz'

23-03-2018 09:55
29

SC Heerenveen moet in de zoektocht naar een nieuwe trainer hoog inzetten. Dat stelt Hans Westerhof, voetbalcommissaris van de Friese club. Hij laat de namen van Frank de Boer en Peter Bosz vallen.

Technisch manager Gerry Hamstra is belast met de zoektocht naar de opvolger van Jurgen Streppel. "Gerry heeft voor zichzelf het lijstje al lang klaar", zegt Westerhof in de Leeuwarder Courant. "Natuurlijk houdt hij weleens namen van trainers tegen mij aan. Het enige wat ik erover kan zeggen: je moet hoog inzetten. Dat is ook voor Gerry zelf belangrijk."

"Ik zou het liefst Frank de Boer of Peter Bosz zien", vervolgt Westerhof. "Het gaat mij niet om de namen op zich, maar om de gedachte dat je als club nooit de gemakkelijkste weg moet kiezen. Denk nooit dat iets onhaalbaar is. Dat is mijn mening. Maar uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van Gerry. Hij moet een zorgvuldige afweging maken."

Westerhof benadrukt dat Heerenveen niet meer de financiële ruimte heeft om dure spelers te kopen. "Daarom moet onze trainer spelers beter kunnen maken. Of Heerenveen voor trainers nog een grote naam is? O ja, waarom niet? Ik noem geen namen, maar er zijn jongens die in het Nederlands elftal hebben gespeeld, onlangs hun trainersdiploma's hebben gehaald en nu een volgende stap in hun carrière willen zetten."