Ten Hag werkt aan achilleshiel Ajax: 'Een punt waar we aan moeten sleutelen'

Ten Hag werkt aan achilleshiel Ajax: 'Een punt waar we aan moeten sleutelen'

23-03-2018 10:54
49

De doelpunten die Ajax de voorbije wedstrijden tegen kreeg uit spelhervattingen zijn een doorn in het oog van Erik ten Hag. De trainer hamert er in een gesprek met Ajax TV op dat hij verbetering zoekt en verwacht.

Ajax kreeg onder meer tegen Sparta en Vitesse (twee goals) doelpunten tegen uit dode spelmomenten. In algemene zin zoekt Ten Hag sowieso naar verbetering. "Het moet elke week weer beter. Zo hebben we het over spelhervattingen gehad en de goals die we daar uit tegen krijgen. Dat is zo'n punt waaraan we echt moeten sleutelen de laatste zes wedstrijden om daarin de volle winst elke keer mee te nemen."

"Verder zijn er zoveel aspecten in het voetbal waar je continu aan kunt blijven verbeteren", vervolgt Ten Hag. "Dat blijft uitdagend. Daar gaan we voor en daar hebben we de energie voor nodig. Dan komt zo'n break wel even goed uit."

Dat de spelers die geen interlandverplichtingen hebben een paar dagen vrij zijn, betekent niet dat Ten Hag zelf ook met de benen omhoog gaat zitten. "Nee, de trainer is dan nog steeds niet vrij. Dat gaat altijd door. Maar ik zal wel even afstand nemen, dan kan ik ook energie vinden. Maar ondertussen ben je altijd bezig met de volgende wedstrijd en met het programma. En zelfs richting de zomer. Er is genoeg werk aan de winkel."