Koeman deelt complimenten uit: 'Vond hem de beste man van het veld'

Koeman deelt complimenten uit: 'Vond hem de beste man van het veld'

23-03-2018 23:11
53

Ronald Koeman geeft toe dat Bas Dost een ongelukkig wedstrijd speelde tegen Engeland. De boomlange spits van Sporting Portugal viel in Amsterdam in negatieve zin op. Koeman weet waarom.

"Hij verspeelde in de eerste helft een paar ballen die hij vast had moeten houden", zegt Koeman tegen Veronica. "In aanvallend opzicht weten we dat hij bediend moet worden. Dat was moeizaam. We leden in de eerste helft een paar keer te makkelijk balverlies. Engeland was vaster aan de bal. Dan is Bas ook minder aanwezig. Dat zie je dan."

Koeman heeft het liever niet over individuele spelers, maar deelt dan toch een aantal complimenten uit. "De achterste drie spelers stonden goed. Hateboer meer dan voldoende. Ik vond Matthijs de Ligt de beste man van het veld. Het was duidelijk dat we moeite hadden om iets te creëren. We waren wat minder vast dan Engeland. Dan zie je dat verschil."

"Ik ben niet verrast. Het zal wel heel gek zijn als we Engeland van de mat spelen als ik bondscoach word. Daar ga je niet vanuit. Ik heb goede dingen gezien, maar ook dingen die beter moeten. We kunnen vanuit dit systeem spelen, maar we moeten wel meer rust aan de bal hebben. Daar hebben we ook andere spelers voor. We stonden qua organisatie goed, Engeland heeft ook niet veel kansen gehad."