'Roda JC in verregaande onderhandelingen met nieuwe grootaandeelhouder'

'Roda JC in verregaande onderhandelingen met nieuwe grootaandeelhouder'

07-04-2018 10:18
20

Roda JC gaat een meerderheid van de aandelen verkopen aan een externe investeerder. Volgens De Limburger, dat zich baseert op 'goed ingevoerde bronnen' rondom de club, is de nummer zestien van de Eredivisie in verregaande onderhandeling met de beoogde nieuwe geldschieter.

Volgens het lokale medium gaat het om een partij die al langere tijd in de voetbalwereld actief is. Frits Schrouff, de huidige Roda-eigenaar, houdt zich echter op de vlakte over de vermeende onderhandelingen met een nieuwe geldschieter. "Ik wil Roda in zo goed mogelijke handen achterlaten. Dat is mijn grootste wens", reageert Schrouff tegenover De Limburger. De 78-jarige eigenaar is op zoek naar een betrouwbare partij om zijn aandelen over te nemen.

Ook de rol van Aleksei Korotaev lijkt nog niet uitgespeeld: Roda hoopt nog altijd dat op twee miljoen euro van de Zwitsers-Russische investeerder, die echter bij een notaris in Heerlen geparkeerd staan en nog altijd niet vrijgegeven kunnen worden. Korotaev is nog steeds verwikkeld in een rechtszaak in Dubai, maar kan een minderheidsbelang in Roda (twintig procent van de aandelen) krijgen als hij zijn naam weet te zuiveren. De zakenman wilde, voordat hij in de gevangenis belandde, tachtig procent van de aandelen en het is nog de vraag of hij geïnteresseerd is in een minderheidsbelang.

De namen van 'kasteelheer' Salar Azimi en voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania zingen ook rond in Kerkrade, maar zij zullen geen rol bij Roda JC gaan vervullen.