Telstar maakt werk van komst Van der Vaart: Vanuit hun kant is er ook interesse

Telstar maakt werk van komst Van der Vaart: "Vanuit hun kant is er ook interesse"

25-04-2018 19:16
11

Het plannetje van Telstar om Rafael van der Vaart (35) naar Velsen-Zuid te halen is bloedserieus. Piet Buter, technisch directeur van de Jupiler League-club, heeft al contact gezocht met het kamp-Van der Vaart.

Telstar hoopt de 109-voudig international na dit seizoen in te lijven. "Ik heb al met de vader van Van der Vaart gesproken", vertelt Buter aan Het Parool. "Vanuit hun kant is er ook interesse. We gaan met elkaar om tafel voor een voetbalgesprek als Van der Vaart terug in Nederland is. Het is een jongen uit Beverwijk, zijn familie woont daar. Als Van der Vaart uit Emmen of Geleen kwam, had ik dit niet geprobeerd."

Van der Vaart is transfervrij zodra zijn contract bij het Deense FC Midtjylland is afgelopen. Buter gelooft er heilig in dat er een samenwerking in zit met de oud-speler van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur. "Hij heeft natuurlijk al veel waarde door zijn ervaring die hij over kan brengen op de jonge spelers. Het geeft Telstar ook een waanzinnige impuls als club."

"We verwachten niet dat Van der Vaart 25 doelpunten per seizoen maakt. Dat is niet realistisch", besluit de Telstar-directeur. "Hij schiet ons niet ineens voor het eerst naar de Eredivisie sinds 1978. We verwachten niet dat hij 38 wedstrijden volmaakt. Zijn waarde zit op andere gebieden."

Lees ook: 'Je maakt er nu een grapje van. Als Ajax in beeld komt, dan zijn wij kansloos'