ADO Den Haag houdt rekening met transfer van international: 'Wordt geïnformeerd'

ADO Den Haag houdt rekening met transfer van international: 'Wordt geïnformeerd'

02-05-2018 12:50
50

ADO Den Haag houdt rekening met een zomers vertrek van Wilfried Kanon. Hoewel geen enkele club zich al concreet heeft gemeld in de Hofstad, is er vanuit het buitenland belangstelling voor de international van Ivoorkust.

"Er wordt geïnformeerd, er ligt op dit moment geen concreet bod", zegt technisch manager Jeffrey van As tegen Voetbal International. Kanon heeft nog een contract voor vier seizoenen, waardoor ADO sterk staat in eventuele onderhandelingen. "We zijn heel tevreden met Wilfried, maar ADO mag voor een international van Ivoorkust nooit het eindstation zijn. Dat hebben we ook gezegd toen hij hier vorig jaar voor vijf jaar bijtekende. We wachten af wat er gaat gebeuren."

Mede door de ontwikkelingen rond Kanon, heeft ADO de deur voor Shaquille Pinas weer op een kier gezet. De verdediger werd enkele maanden geleden uit de selectie gezet, omdat hij een contractvoorstel weigerde. Omdat hij een amateurcontract heeft, kunnen clubs hem transfervrij inlijven. AZ en FC Utrecht hebben hem op de korrel, maar ADO denkt alsnog kans te maken.

Ook voor Björn Johnsen sluimert er ondertussen interesse. De spits streek afgelopen zomer transfervrij neer in Den Haag. Hij scoorde al zeventien keer in de Eredivisie en mag nog dromen van de topscorerstitel. "Maar onze topscorer laten we natuurlijk niet zomaar gaan", stelt Van As. Johnsen ligt nog voor twee jaar vast bij ADO.