'Ten Hag passeert scouting en Overmars en zorgt voor gespannen sfeer bij Ajax'

'Ten Hag passeert scouting en Overmars en zorgt voor gespannen sfeer bij Ajax'

07-05-2018 06:55
132

De sfeer bij Ajax is sinds de komst van Erik ten Hag om te snijden. Dat claimt De Telegraaf maandagochtend. De trainer, sinds de winterstop actief in Amsterdam, heeft snel Champions League-succes nodig in het nieuwe seizoen.

Ten Hag kan nog geen indruk maken met de manier waarop hij Ajax laat voetballen. Daarnaast is er binnen de club veel kritiek op de 'rechtlijnigheid en gebrekkige interne communicatie' van de hoofdtrainer. 'Of de vulkaan in de Johan Cruijff Arena vuur zal spuwen en de kokendhete lava uiteindelijk Ten Hag en Van der Sar zal vellen, hangt vooral af van de prestaties in de eerste maand', schrijft De Telegraaf.

In Amsterdam zou verder ontevredenheid heersen over de ellenlange elf-tegen-elf-partijen van Ten Hag, die spelers van Jong Ajax of Ajax O19 laat meetrainen terwijl iedereen binnen Ajax weet dat die spelers nooit Ajax 1 of zelfs de Eredivisie zullen halen. Alles bij elkaar opgeteld, zorgt er volgens De Telegraaf voor dat André Onana, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Justin Kluivert een vertrek allerminst uitsluiten.

'Betrokkenen spreken van een sfeer die om te snijden is', schrijft de ochtendkrant. Zo was Ten Hag ook in geen velden of wegen te bekennen om het kampioenschap van Jong Ajax te vieren. 'Het is tekenend voor de tunnel, waarin Ten Hag zit. De coach vindt pers-, sponsor- en fan-verplichtingen (voor hem of zijn spelers) maar lastig en heeft nauwelijks oog voor andere werknemers op De Toekomst.'

Tot slot wordt het ook 'interessant' om te zien hoe Ajax omgaat met de uitdrukkelijke wens van Ten Hag om Zakaria Labyad over te nemen van FC Utrecht. Ondanks een klip en klaar negatief advies van de scouting en twijfel bij directeur Marc Overmars, blijft de Ajax-trainer daarop hameren. Als dat allemaal niet verandert en prestaties uitblijven, is het huwelijk tussen Ajax en Ten Hag volgens De Telegraaf 'gedoemd om te mislukken'.