'Als Jörgensen in de spits komt te staan bij Feyenoord, dan is Van Persie klaar'

'Als Jörgensen in de spits komt te staan bij Feyenoord, dan is Van Persie klaar'

13-08-2018 15:09
98

Rob Jacobs ergert zich groen en geel aan Feyenoord. De Rotterdammers zakten tegen De Graafschap diep door de ondergrens, drie dagen na de Europa League-blamage bij AS Trencin.

Jacobs, oud-trainer van Feyenoord, begrijpt er niets van. "Als het nou één of twee spelers zijn, oké. Maar het is een heel team", zegt hij tegen Voetbal Inside. "Niemand is in staat om iets nuttigs te doen. Er is geen bezieling, geen beleving, geen stootkracht... Ik zie Vitesse spelen, dat is smullen. Ik zie Emmen een organisatie neerzetten, daar zit een gedachte achter. Maar bij Feyenoord is het helemaal niéts."

"Dit is onverklaarbaar", vervolgt Jacobs. "Iedereen kan wel weer wijzen naar de trainer, maar dat is onterecht. De spelers zijn verantwoordelijk voor de uitvoering op het veld. Er worden helemaal geen gekke dingen van ze gevraagd. Je moet een man uitspelen, niet iemand van achteren voor z'n klauwen schoppen (Botteghin, red.) of de scheidsrechter belachelijk maken (Boëtius), want dan ga je eraf."

Ook de rol van Robin van Persie kan Jacobs allerminst bekoren. "Als Jörgensen in de spits komt te staan, dan is Van Persie klaar. Hij kan het niet belopen. Hij houdt het nu zeventig minuten vol als spits, maar op 10 moet je meer lopen. Dat gaat hij niet meer redden."