Als we in de Eredivisie openen zoals tegen Trencín, winnen we van iedereen

"Als we in de Eredivisie openen zoals tegen Trencín, winnen we van iedereen"

Gepubliceerd: zaterdag 18 augustus 2018 om 09:57za 18-08-2018 om 09:57

Feyenoord liet zich in Slowakije naar de slachtbank leiden, maar de return tegen AS Trencín biedt perspectief. Dat stellen verdediger Eric Botteghin en trainer Giovanni van Bronckhorst.

De Rotterdammers begonnen het thuisduel in de voorronde van de Europa League wel furieus. "Als we in de Eredivisie openen zoals tegen Trencín, winnen we van iedereen", zegt Botteghin, die zondag tegen Excelsior geschorst is, in het Algemeen Dagblad. "Maar een hele wedstrijd zo spelen als in het eerste kwartier, dat kan geen ploeg."

Volgens Van Bronckhorst heeft de speelwijze ook te maken met de tegenstander. "Waar liggen de kwaliteiten van die ploeg? In veel wedstrijden kunnen we zo spelen als tegen Trencín, sowieso thuis. In dat duel haalden we een niveau dat we wekelijks moeten laten zien. Dat zit in deze groep."

Van Bronckhorst bestrijdt dat Feyenoord nog zoekende was. "Ik was niet zoekende. Maar die jongens moeten het aanvoelen. Soms moet je volle bak, dan weer schakelen naar compact spelen. Dat heet herkennen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws