Spurs pakken voor even koppositie, eerste driepunter voor Brands en co

18-08-2018 17:55
15

Tottenham Hotspur heeft op doelsaldo voor even de koppositie in de Premier League gegrepen. The Spurs koersten in de stadsderby tegen Fulham lange tijd op een gelijkspel af, maar boekten alsnog een late overwinning.

De promovendus maakte het Tottenham behoorlijk lastig, maar ging wel met een achterstand de rust in. Lucas Moura maakte vlak na rust zijn eerste doelpunt in dienst van The Spurs. Fulham had echter niet veel tijd nodig om van die klap te bekomen: Aleksandsar Mitrovic kwam aanvankelijk tekort voor een voorzet vanaf links, maar werkte de opnieuw gebrachte voorzet van Ryan Sessegnon al liggend op de grond alsnog binnen. In het slotkwartier sloeg Tottenham echter alsnog toe. Kieran Trippier scoorde uit een vrije trap en Harry Kane schoot koeltjes binnen na een kapbeweging.

Het Everton van directeur Marcel Brands wist in eigen huis de eerste overwinning van het seizoen te boeken. The Toffees ontdeden zich op Goodison Park van Southampton. Theo Walcott en recordaankoop Richarlison zetten de thuisploeg op het goede spoor, de 2-1 van Danny Ings kwam te laat. Bournemouth behield de maximale score door met 1-2 bij West Ham te winnen. Leicester City won met 2-0 van Wolverhampton Wanderers, hoewel Jamie Vardy rood kreeg voor een krankzinnige tackle.

Later op de avond werken Chelsea en Arsenal op Stamford Bridge dé kraker van het weekend af. De aftrap is om 18.30 uur.