Spektakelstuk in Almelo: Heracles verslaat ADO met 4-2

18-08-2018 22:37
130

Heracles Almelo heeft de eerste driepunter van het seizoen gepakt. Thuis tegen ADO Den Haag maakten beide ploegen er een waar spektakelstuk van.

Vooral in de eerste helft was het volop genieten in Almelo. Heracles Almelo, dat in de eerste speelronde knap met 1-1 gelijkspeelde bij Ajax, begon furieus aan het duel. Al in de tweede minuut schoot Kristoffer Peterson vanaf elf meter de openingstreffer tegen de touwen. De strafschop werd veroorzaakt door een duwende Tom Beugelsdijk.

Heracles had niet lang nodig om de score te verdubbelen. Vijf minuten later tekende Bart van Hintum met een heerlijke uithaal van een meter of twintig voor de 2-0. Daarmee leek ADO Den Haag de wedstrijd al vroeg te verspelen, maar de ploeg van Alfons Groenendijk rechtte daarna de rug.

Al in de elfde minuut tekende Dion Malone met het hoofd voor de aansluitingstreffer na een hoekschop van Abdenasser El Khayati. Daarmee was de spanning direct terug in de wedstrijd. ADO zette door en kwam nog voor rust langszij: Tim Breukers werkte de bal in eigen goal na een voorzet van Sheraldo Becker: 2-2.

Daarmee was het nog niet voorbij voor wat betreft de eerste helft. Spits Adrian Dalmau tekende nog voor de theepauze voor de vijfde treffer van de wedstrijd. Daarmee bracht hij Heracles opnieuw op voorsprong.

Na rust hoopte iedereen op evenveel spektakel als in de eerste vijfenveertig minuten. Dat kwam er uiteindelijk niet van, vooral ook omdat Heracles ver terugzakte. Toch slaagden de Almeloërs erin om in de tweede helft de marge te vergroten naar twee. Ruim een half uur voor tijd tekende Peterson voor alweer zijn derde competitietreffer, waarmee hij de eindstand bepaalde op 4-2.