'Wat ik nu bij Nederland zie, klinkt mij bekend. Ik ben wel jaloers op dit Oranje'

'Wat ik nu bij Nederland zie, klinkt mij bekend. Ik ben wel jaloers op dit Oranje'

16-10-2018 09:44
25

Het Nederlands elftal sprankelt weer, maar de riante 3-0 zege op Duitsland was tegelijkertijd geflatteerd. Dat wordt geconcludeerd bij Sportforum van de NOS.

"In de eerste twintig minuten heeft Duitsland drie open kansen gehad en in de laatste vijf minuten kreeg Nederland nog vijf kansen omdat het helemaal open lag. Dan is het wel geflatteerd", laat commentator Leo Driessen weten.

De Volskrant-journalist Robert Misset kan zich daarin vinden. "Nederland speelde een soort van countervoetbal. Ronald Koeman gaat gewoon voor resultaat. Het is een ploeg in opbouw, maar Nederland sprankelt weer." Driessen vult aan: "Nederland lijkt wel weer op de weg terug en Duitsland lijkt op de weg terug..."

David Naert, commentator van het Vlaamse VRT, ziet gelijkenissen met het België van een aantal jaar geleden. "Wat ik nu bij Nederland zie, klinkt mij heel bekend. Wij hebben die fase ook gehad dat we ons een aantal jaren niet kwalificeerden voor eindtoernooien. Maar ik ben wel jaloers op dit Nederlands elftal. Het is een hele aantrekkelijke groep spelers."