'Rosario speelde mee alsof hij er al jaren bij loopt. Een klein zeventje'

'Rosario speelde mee alsof hij er al jaren bij loopt. Een klein zeventje'

16-10-2018 23:05
50

Pierre van Hooijdonk deelt een ruime voldoende uit aan debutant Pablo Rosario. De PSV'er mocht in de tweede helft van het duel met België zijn eerste minuten maken in het shirt van Oranje. 

"Hij begon heel onwennig", opent Van Hooijdonk zijn analyse bij de NOS over de invalbeurt van Rosario. "Hij leed gelijk balverlies in zijn allereerste balcontact. Daarmee leidde hij de kans van Batshuayi in. Je ziet de intentie bij hem. Hij probeert bijna alles naar voren te spelen. De ballen kwamen echter niet altijd aan. In alles straalt deze jongen zelfvertrouwen uit. Sommige ballen gingen fout, maar hij speelde mee alsof hij er al jaren bij loopt. Een klein zeventje."

Ook deelt Van Hooijdonk complimenten uit aan Tonny Vilhena, een andere invaller. "Invallen is lastig, maar hij zette continu druk op de spelers van België. Daarmee breng je energie in de ploeg."

"Dat geef je over op je medespelers. Ik vond het kenmerkend voor Vilhena dat hij continu aan het aanjagen was. Hij deed verdedigend zijn werk, maar ondersteunde ook de aanval. Mede daardoor was de tweede helft ook leuk om naar te kijken, want het kon alle kanten op."