Groot nieuws uit België: trainer van Lokeren opgepakt

Groot nieuws uit België: trainer van Lokeren opgepakt

22-10-2018 21:45
17

Peter Maes is opgepakt in het kader van 'Operatie Propere Handen'. Dat meldt Het Belang van Limburg. De trainer van Lokeren heeft mogelijk een rol gespeeld in het grote matchfixingschandaal dat België al een tijdje in de wurggreep heeft.

Het Belang van Limburg heeft 'uit meerdere bronnen' vernomen dat Maes is opgepakt. Maandag wordt hij verhoord. Dinsdag wordt hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

HBVL schrijft dat de arrestatie van Maes mogelijk gelinkt wordt aan zaakwaarnemer Dejan Veljkovic, die anderhalve week geleden al werd gearresteerd. Veljkovic wordt ervan verdacht dat hij met Mogi Bayat een grote rol speelde in het matchfixingschandaal. Bayat is een van de belangrijkste makelaars in de Belgische competitie. Van 2003 tot 2010 was hij algemeen directeur van Charleroi.

Het onderzoek naar de matchfixingpraktijken draagt de naam 'Operatie Propere Handen'. Voorheen werden er al 29 verdachten aangehouden. Het ging om onder meer scheidsrechters, makelaars en voormalig bestuursleden. Ook Club Brugge-trainer Ivan Leko wordt verdacht van het witwassen van geld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie