De Eredivisie-flops: Pereiro, blunderende PSV-huurling en hoog NAC-gehalte

De Eredivisie-flops: Pereiro, blunderende PSV-huurling en hoog NAC-gehalte

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 10:00ma 12-11-2018 om 10:00

In speelronde 12 viel met name het onthutsend zwakke spel van NAC Breda (onderuit bij FC Emmen), sc Heerenveen (kansloze nederlaag tegen FC Groningen) en Excelsior (zeven tegengoals op eigen veld) op. Geen surprise dus dat een groot aantal spelers van die drie ploegen de dubieuze eer heeft om in ons wekelijkse flopteam te staan. Ook één speler van PSV, dat zaterdag nota bene met 4-1 van De Graafschap won, is geselecteerd. 

Sonny Stevens (Excelsior)
Zeven keer de bal uit het net vissen, dan wéét je dat je als keeper geen lekker dag hebt gehad. Stevens verrichtte tegen Ajax weliswaar een paar reddingen, maar er ging ook het nodige mis bij de goalie.

Jurich Carolina (NAC Breda)
Al een aantal keer genoemd in deze wekelijkse rubriek. Keer op keer blijkt Carolina als linksback heel, héél kwetsbaar. Tegen Emmen werd hij zaterdagavond constant voorbijgelopen. 

Kenneth Paal (PEC Zwolle)
Wie tijdens het vermakelijke potje tussen PEC en Willem II (2-3) bepaald niet hoog in de concentratie zat, was Paal. De huurling speelde een negatieve hoofdrol bij zowel de 0-1 als de 0-2 van de gasten uit Tilburg. 


Rodney Kongolo (sc Heerenveen)
De uit Engeland overgekomen Kongolo - inderdaad het broertje van Terence - beleeft vooralsnog een seizoen om snel te vergeten in Heerenveen. Trainer Jan Olde Riekerink lijkt niet goed te weten wat-ie met de speler aan moet. Tegen Groningen mocht Kongolo het proberen als back. Dat leek nergens op. 

Jerold Promes (VVV-Venlo)
De meest schlemielige actie van het weekend kwam op naam van Promes. Op bezoek bij Fortuna Sittard maaide de verdediger na een lange trap vól over de bal heen, waardoor spits Finn Stokkers enkele seconden later simpel kon scoren. Gelukkig voor Promes won VVV uiteindelijk met 3-2. 

Hervé Matthys (Excelsior)
De achterhoede van Excelsior was zondagmiddag op het eigen kunstgras in Kralingen overal en nergens. Vooral na de aansluitingstreffer van Ali Messaoud hielden Matthys en Jürgen Mattheij open huis. Ajax had met gemak de dubbele cijfers kunnen halen. 

Yuki Kobayashi (sc Heerenveen)
Met jaloerse blikken keken de fans van Heerenveen zondag naar Ritsu Doan. De Japanse ster van FC Groningen speelde prima tijdens de Derby van het Noorden en tekende bovendien op fraaie wijze voor de 2-0. Doan's landgenoot Kobayashi raakte daarentegen geen knikker. 


Mounir El Allouchi (NAC Breda)
Letterlijk álle veldspelers van NAC, los van goalie Benjamin van Leer dus, zakten zaterdag in Emmen door het ijs. Niemand haalde een voldoende. Op het middenveld was de bijdrage van El Allouchi onthutsend. 

Gastón Pereiro (PSV)
Voor de zoveelste keer in de laatste weken was Pereiro de grote dissonant bij PSV. Terwijl de Eredivisie-koploper een ruime, simpele zege boekte op De Graafschap, grossierde de flegmatieke Uruguayaan in balverlies. Hoe lang nog voordat Mark van Bommel Pereiro op de bank zet? 

Adrián Dalmau (Heracles Almelo)
Soms is-ie beslissend met een doelpunt, maar dit seizoen is het ook heel vaak drie keer niets met Dalmau. De goaltjesdief voegt in voetballend opzicht opvallend weinig toe aan het elftal. Als Heracles de onderliggende partij is, en dat was tegen Feyenoord (0-2 verlies) het geval, is de inbreng van Dalmau verwaarloosbaar. 

Giovanni Korte (NAC Breda)
De derde en laatste speler van NAC, dat sinds zondagmiddag de nieuwe hekkensluiter van de Nederlandse competitie is. Het optreden van Korte in Emmen was symbolisch voor de manier waarop De Parel van het Zuiden zich presenteerde tegen mede-degradatiekandidaat Emmen: apathisch, lusteloos, kansloos. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie vond jij dé flop van speelronde 12?

(1545 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws