In het kort: Lichten van De Kuip getest, Rooney en Zlatan in elftal van het jaar

In het kort: Lichten van De Kuip getest, Rooney en Zlatan in elftal van het jaar

12-11-2018 14:13
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ex-AZ'er Ari opgeroepen voor Rusland
Ari, de Braziliaanse spits die in het verleden onder meer voor AZ uitkwam, is opgenomen in de Russische selectie voor de vriendschappelijke interland tegen Duitsland. De aanvaller van FC Krasnodar werd na een aantal blessuregevallen op het laatste moment opgeroepen door bondscoach Stanislav Cherchesov. Ari heeft naast het Braziliaanse paspoort ook de Russische nationaliteit, aangezien hij al acht jaar in Rusland speelt. Omdat hij nog nooit in actie kwam voor de Goddelijke Kanaries mag hij het Russische elftal vertegenwoordigen.

Stadionverlichting De Kuip wordt getest voor interland
De stadionlampen van De Kuip worden maandag aan een aantal tests onderworpen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De tests gebeuren in de aanloop naar de interland tussen Nederland en Frankrijk, die donderdag in Rotterdam zal worden afgewerkt. Een woordvoerder van het stadion zegt dat er nog niets gemeld kan worden over de tests, maar de KNVB heeft al aangegeven er 'alle vertrouwen in te hebben' dat de interland gewoon in De Kuip kan plaatsvinden.

Rooney en Zlatan in het elftal van het jaar
Waye Rooney en Zlatan Ibrahimovic zijn opgenomen in het elftal van het jaar van de Major League Soccer. Rooney, die deze zomer overstapte van Everton naar DC United, scoorde twaalf keer en gaf vier assists voor de ploeg uit Washington. Ibrahimovic maakte indruk in de Verenigde Staten door in 2018 22 doelpunten te maken voor LA Galaxy. Daarnaast leverde de Zweed ook nog eens tien assists af.