Vrees voor Eredivisie-exodus: 'De Ligt liet zien niet onder te doen voor Van Dijk'

Vrees voor Eredivisie-exodus: 'De Ligt liet zien niet onder te doen voor Van Dijk'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 07:56zo 18-11-2018 om 07:56

Nu in de Eredivisie veel bij het oude blijft, wordt gevreesd dat talenten als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong nog sneller naar het buitenland worden gedreven. De Ajacieden maakten vrijdag indruk tijdens de 2-0 zege op Frankrijk, zag De Telegraaf.

'De Ligt liet aan de zijde van Virgil van Dijk zien niet onder te doen voor de verdediger van Liverpool, de duurste Nederlandse speler ooit (85 miljoen euro). Door Kylian Mbappé na elf minuten simpel van de bal te lopen en Olivier Giroud veelvuldig in de lucht te kloppen, verschenen er in de boekjes van de scouts weer een paar plusjes achter zijn naam', schrijft de ochtendkrant.

Ook ploeggenoot De Jong maakte indruk. 'De Ajax-speler wilde tijdens zijn eerste duel ooit in De Kuip elke bal hebben, liet zien een groot talent te zijn, maar werd de eerste helft vooral diep op eigen helft balbezit gegund. Zodra hij zich aan het front meldde, zaten de Fransen als horzels op zijn huid. De harde overtreding van N’golo Kanté was wat dat betreft veelzeggend. Na rust slaagde hij er knap in zich volledig aan de Franse bewaking te ontworstelen. Met de slim verdiende strafschop als ultieme beloning.'

'Het kan niet anders of een als de oudere Johan Cruijff dirigerende jongeling die zo wordt gevreesd door de wereldkampioen staat – zoals overigens ook bekend – bovenaan de verlanglijstjes van vele Europese topclubs', stelt De Telegraaf. De krant concludeert dat het 'een prikkeling voor de zintuigen' was voor de Eredivisie-talenten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws