Debutant Kökcü (17) houdt Feyenoord-duo op de bank: 'Dat is heel pijnlijk hoor'

Debutant Kökcü (17) houdt Feyenoord-duo op de bank: 'Dat is heel pijnlijk hoor'

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 16:53zo 09-12-2018 om 16:53

Orkun Kökcü maakte zondag een sterke indruk tijdens zijn debuut voor Feyenoord, maar door zijn invalbeurt bleven Renato Tapia en Yassin Ayoub op de bank zitten tegen FC Emmen (4-1 zege). Ronald de Boer vindt het 'heel pijnlijk' voor de twee.

Ayoub kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen over van FC Utrecht, terwijl Tapia met name vorig seizoen nog regelmatig in actie kwam. "Die denken: op welk lijstje sta ik op dit moment? Hoe hoog sta ik op de ladder?", stelt De Boer bij FOX Sports. "Behoorlijk onderaan", geeft hij vervolgens zelf het antwoord. "Een zeventienjarige jongen hè, die in het tweede of de A1 speelt. Dat je hem voor moet laten gaan, is heel pijnlijk hoor."

De Boer geeft toe dat de Peruviaan al zo'n beetje is afgeschreven bij Feyenoord. "Maar Ayoub werd gehaald en viel een paar keer redelijk in. Maar waarschijnlijk toch niet overtuigend genoeg voor Gio (Van Bronckhorst, red.). En nu staat zo'n zeventienjarige jongen erin. Dat doet pijn." Kökcü viel op slag van rust in voor de geblesseerde Jens Toornstra. In de 77e minuut bekroonde hij zijn debuut met de 3-1.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws