Update: Blunder van formaat van Egbers bij Studio Voetbal: 'Brom was 'bron''

Update: Blunder van formaat van Egbers bij Studio Voetbal: 'Brom was 'bron''

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 23:16zo 09-12-2018 om 23:16

Laatste update: dinsdag 11 december 2018 om 09:43di 11-12-2018 om 09:43

AZ en John van den Brom gaan aan het einde van dit seizoen uit elkaar. Dat meldt het Algemeen Dagblad zondagavond. Van den Brom staat sinds 2014 aan het roer in Alkmaar.

Volgens het AD wordt Arne Slot de opvolger van Van den Brom. Slot is momenteel assistent-trainer van AZ. Van den Brom is op dit moment nog de langszittende trainer in de clubhistorie van de Alkmaarders. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af.

Van den Brom plaatste zich met AZ een aantal keren voor Europees voetbal en overwinterde twee seizoenen geleden zelfs in de Europa League. Dit seizoen gaat het een stuk minder in Alkmaar. Na het vertrek van smaakmakers Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh sukkelt de ploeg van Van den Brom, die nu zesde staat in de Eredivisie. Vorig seizoen werd AZ knap derde.

Ook Rondo-presentator Jack van Gelder meldt het Van den Brom-nieuws zondagavond in zijn programma. "Van den Brom heeft voor zichzelf en zijn omgeving kenbaar gemaakt dat hij open staat voor een andere job. FC Utrecht wordt genoemd."

Update 21.38: Het Algemeen Dagblad voegt toe dat Van den Brom inderdaad een kandidaat is voor FC Utrecht, zoals in Rondo gesuggereerd werd. De trainer heeft volgens de krant een oriënterend gesprek gehad met de club uit de Domstad. Momenteel wordt Utrecht getraind door Dick Advocaat.

Update 22:37: Van den Brom heeft bij Studio Voetbal bevestigd dat hij na dit seizoen afscheid neemt bij AZ. Dat laat presentator Tom Egbers weten. 

Update 23:10: Egbers blijkt bij Studio Voetbal een gigantische fout te hebben gemaakt. De presentator vertelde dat Van den Brom zijn vertrek bij AZ bevestigde, maar dat klopt niet. "Ik zei dat we contact hebben gehad met John van den Brom, maar ik hoorde dat niet goed in mijn oortje. 'Brom' was 'bron'. Bij deze is dat gerectificeerd." Egbers doelt op 'bronnen' die meldden dat Van den Brom vertrekt bij AZ en heeft dus zelf niet gesproken met de oefenmeester.

Poll

Is het logisch dat AZ en Van den Brom uit elkaar gaan?

(439 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws