Magallan 'geen goede passer': Maar hij is heel sterk in de één-tegen-één

Magallan 'geen goede passer': "Maar hij is heel sterk in de één-tegen-één"

Gepubliceerd: maandag 17 december 2018 om 11:23ma 17-12-2018 om 11:23

Lisandro Magallan is een 'atypische Ajax-verdediger'. Dat stelt Matias Manna, tactiekblogger en in het verleden werkzaam voor onder meer Sevilla en de nationale teams van Chili en Argentinië, in gesprek met Ajax Showtime.

"Op het eerste gezicht is hij een atypische Ajax-verdediger. Hij past niet helemaal in de romantische stijl die Ajax met zich meebrengt, maar hij is heel sterk in de defensieve één-tegen-één en heeft een goede lange bal", zegt Manna. De 25-jarige Magallan is 'geen goede noch slimme passer'. "Zijn passes tussen de linies zijn niet van een hoog niveau, al hoort dat ook niet bij zijn manier van spelen."

"Hij is een vechter", vervolgt Manna. "Hij kan erg goed dekken. Hierom speelde hij ook in meerdere jeugdelftallen van Argentinië, maar hij is niet een linker centrale verdediger zoals Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Niklas Moisander. Voor mij is hij veel meer een type Jaap Stam."

Ondanks de tekortkomingen van Magallan heeft Manna een hoge pet op van de Argentijn van Boca Juniors. Hij verwacht weinig aanpassingsproblemen in Nederland. "Ik denk dat Ajax Magallan alleen maar beter zal maken, want hij is een leergierige speler. De deal die Ajax gemaakt heeft, is misschien wel goed, al heeft Argentinië meer spelers die (beter) bij de Ajax-stijl passen."

Lees ook'Ajax ziet bod van acht miljoen geaccepteerd worden: aankoop bijna binnen'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws