Weggestuurd in Utrecht: Ik was één van de grootste talenten van Nederland

Weggestuurd in Utrecht: "Ik was één van de grootste talenten van Nederland"

Gepubliceerd: donderdag 17 januari 2019 om 07:58do 17-01-2019 om 07:58

Anthony Berenstein snapt volledig dat FC Utrecht hem in 2016 wegstuurde. De aanvaller moest drie jaar geleden gedwongen vertrekken uit stadion Galgenwaard. "Ik ging met de verkeerde mensen om", vertelt Berenstein - nu 21 jaar  - aan ELF Voetbal Magazine. 

"Ik had een blessure en deed alles heel snel. Mijn fout, want ik moest juist mijn tijd nemen. Ik kon niet met tegenslagen omgaan, maar van mijn directe omgeving kreeg ik goede steun. Er was ook minder prettige steun. Ik ging met de verkeerde mensen om", blikt hij terug. 

"Misschien kwam dit deels door mijn naam, want ik was één van de grootste talenten van Nederland. Ik hing tijdens mijn herstel tot laat in de avond rond. Voordat ik geblesseerd raakte, was voetbal altijd alles. Ik stond vroeg op, ging naar de club en kwam laat thuis. Dat was mijn levenspatroon. Door mijn blessure veranderde dat. Mijn gedrag was niet bepaald professioneel te noemen. FC Utrecht nam afscheid van mij en dat begreep ik."

Via FC Dordrecht en amateurclub Magreb '90 belandde Berenstein in 2018 bij FC Volendam. Dit seizoen speelde hij zestien duels in de Keuken Kampioen Divisie voor de club. Berenstein scoorde één keer. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws