Update: Sno na mishandeling veroordeeld tot taakstraf van 76 uur

Update: Sno na mishandeling veroordeeld tot taakstraf van 76 uur

22-01-2019 14:50 Laatste update: 15:00
63

Voormalig profvoetballer Evander Sno is wederom betrokken bij een rechtszaak, meldt het Algemeen Dagblad maandagavond. De oud-middenvelder van onder meer Ajax, RKC Waalwijk en NEC zou in oktober 2017 samen met zijn twee broers hebben deelgenomen aan een vechtpartij.

Het drietal was volgens het AD in de Amsterdamse Melkweg en kreeg het aan de stok met twee anderen. Hierbij zouden rake klappen en schoppen zijn uitgedeeld. Eén van de broers van Sno heeft de slachtoffers naar verluidt met de dood bedreigd. De inmiddels 31-jarige oud-prof was niet bereikbaar voor een reactie.

In het voorjaar van 2017 werden Sno en zijn broers ook al voor de rechter gesleept vanwege vermeend geweld in het Amsterdamse uitgaansleven. De oud-middenvelder werd toen echter vrijgesproken. In de zomer van datzelfde jaar werd een granaat in de buurt van Sno's auto tot ontploffing gebracht. De dader heeft inmiddels vijf jaar celstraf opgelegd gekregen.

Update 22/1 14.50: Het Parool meldt dinsdag dat Sno schuldig is bevonden aan mishandeling van een portier van uitgaansgelegenheid De Melkweg in Amsterdam. Hij heeft een taakstraf van 76 uur aan z'n broek gekregen. Kenneth Sno, de oudere broer van Evander, krijgt volgens de krant een boete van 150 euro. Petro, broer nummer drie, is vrijgesproken vanwege onvoldoende bewijs.