Lachende De Jong mijdt morsend PSV op tv: Dat levert ongeluk op

Lachende De Jong mijdt morsend PSV op tv: "Dat levert ongeluk op"

Gepubliceerd: zondag 17 februari 2019 om 15:08zo 17-02-2019 om 15:08

Frenkie de Jong hoopt dat hij definitief uit zijn 'winterdip' is. De middenvelder van Ajax speelde de laatste weken een paar mindere wedstrijden, erkent hij voor de camera van de NOS. Woensdagavond ging het tegen Real Madrid (1-2) al een stuk beter. 

"De eerste wedstrijd na de winterstop was het wat minder onbevangen, iets minder vrij", aldus De Jong. "Zeker weten. Ik weet niet... Misschien dat het in je hoofd speelt", doelt hij op al het transferrumoer rond zijn persoon. Eind januari rondde De Jong zijn megatransfer naar FC Barcelona na maanden vol speculatie af. Barça betaalde liefst 75 miljoen euro voor de Ajacied. 

"Ik was gewoon iets minder vrij in mijn spel. De laatste twee wedstrijden was het weer wat beter. Nu moet ik zorgen dat ik alleen maar beter word."

Waar Ajax zondag met 5-0 van NAC Breda won, verspeelde PSV een dag eerder twee punten bij sc Heerenveen: 2-2. "Fijn natuurlijk als je inloopt. Nee, ik heb niet gekeken, dat levert meestal ongeluk op, haha, dus ik kijk niet meer. Ik heb de tv uitgelaten. Wij moeten nu zorgen dat we weer in een ritme komen en veel gaan winnen."

Lees ook: Ajax geeft gas na moeizame start, wint dik van NAC en verkleint gat naar PSV

Poll

Wie wordt kampioen?

(5244 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws