De Jong geïrriteerd: 'Snap het niet, Advocaat is beloond voor zijn kritiek'

De Jong geïrriteerd: 'Snap het niet, Advocaat is beloond voor zijn kritiek'

17-02-2019 20:34
29

Henk de Jong is na De Graafschap - FC Utrecht (0-1) helemáál niet te spreken over de arbitrage. De trainer vindt dat er een penalty over het hoofd is gezien én wijst naar Dick Advocaat.

"FC Utrecht kreeg honderd procent terecht een strafschop, maar wij hadden ook honderd procent zeker een pingel moeten hebben", reageert De Jong tegenover het ANP. De trainer van De Graafschap doelt op het vasthouden van Timo Letschert bij invaller Fabian Serrarens in de slotfase. Scheidsrechter Kevin Blom en de VAR zagen er echter niets in.

"Ik snap niet waarom de scheidsrechter niet langs de zijlijn de videobeelden zelf heeft bekeken", aldus De Jong. "Dit zijn bepalende momenten. FC Utrecht speelde heel verdedigend, waardoor we nauwelijks kansen konden creëren. Maar mijn fantastische collega van FC Utrecht heeft de afgelopen weken de mond vol gehad over de VAR. Hij is voor zijn kritiek nu beloond. Vasthouden mag volgens mij nog steeds niet."

De Jong verwees daarmee naar Advocaat, die zich de afgelopen weken meer dan eens benadeeld voelde door de VAR en dat ook niet onder stoelen of banken stak.

Lees ook: Letschert kibbelt met Hendriks en FOX Sports: "Het kan me geen reet schelen"