Ten Hag ziet omzettingen goed uitpakken: Die koppen werden heel rood

Ten Hag ziet omzettingen goed uitpakken: "Die koppen werden heel rood"

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 17:04wo 17-04-2019 om 17:04

Erik ten Hag vindt de zege van Ajax op Juventus (1-2) dik verdiend. De trainer zag in de tweede helft hoe de benen volliepen bij de Italiaanse ploeg.

"Wij kwamen in eerste instantie niet in ons spel, maar de ploeg leverde ongelooflijk veel strijd. Dan haal je de rust met 1-1 en zie je in de tweede helft een oppermachtig en dominant Ajax", aldus Ten Hag the day after tegen Ajax TV. "We hadden eigenlijk met 1-3 of 1-4 moeten winnen."

In de rust paste Ten Hag een 'paar details' aan. "Schöne wat sneller in de bal spelen, Veltman wat meer uitzakken... Toen zag je heel snel de ruimtes groter worden. Als je daar dan één of twee keer doorheen speelt, zie je bij de tegenstander een mentaal effect. Die koppen worden heel rood en die benen worden heel vol; ze kunnen het niet meer belopen."

De laatste vijf minuten waren hectisch, vertelt de Ajax-trainer. "Je weet dat ze nog twee keer moeten scoren en ziet de lucht eruit is, zowel fysiek als mentaal. Als dan zo'n bal op de hand van Daley Blind komt, dan vrees je het ergste. Het kon zomaar een penalty worden, al was het er geen. Hij kon er niks aan doen."

Poll

Kan Ajax dit seizoen de Champions League winnen?

(10044 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws