Pastoor pakt Higler stevig aan na Frenkie-discussie: 'Gaat mij te ver'

Pastoor pakt Higler stevig aan na Frenkie-discussie: 'Gaat mij te ver'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 10:11di 23-04-2019 om 10:11

Dat scheidsrechter Dennis Higler afgelopen zaterdag tegen Frenkie de Jong liet weten dat hij 'sneller de bal moet spelen', slaat nergens op. Dat schrijft Alex Pastoor in zijn wekelijkse column in het Noordhollands Dagblad. 

Higler floot tijdens FC Groningen-Ajax een aantal keer niet voor een overtreding op De Jong, omdat de arbiter vond dat de Ajax-middenvelder de bal te lang bij zich hield. 'Ik ben een voorvechter van volledige acceptatie van die autoriteit. Vanuit het principe waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt zou deze acceptatie een feit moet zijn. Zoals in het rugby bijvoorbeeld', schrijft Pastoor.

'Maar dan past het dus niet dat scheidsrechter Dennis Higler tijdens Groningen-Ajax even gaat bepalen wanneer Frenkie de Jong de bal moet spelen. Volgens Frenkie had Higler hem tijdens de wedstrijd - na een vermeende overtreding op de middenvelder - verteld dat hij ’de bal sneller moet afspelen'. 

Te ver
'Higler toont al enkele jaren aan weinig affiniteit te hebben met objecten die kunnen stuiteren en rollen', vindt Pastoor. 'Het toepassen van de regels is al moeilijk genoeg, dat bewijst hij al enige jaren. Maar dan ook nog meehuilen met de tactisch ongeletterde wolven in het bos die vinden dat Frenkie te lang met de bal loopt, dat gaat mij te ver.'

'Het klinkt als ouders van kinderen die niet zo goed kunnen voetballen, die schreeuwen naar de begaafdere teamgenootjes: sneller spelen! Geef die bal een keer af!'

Poll

Eens met Pastoor?

(3842 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws