Danny Blind trots op zoon Daley: 'Ik werd op mijn 28e aanvoerder, dus wie weet...'

Danny Blind trots op zoon Daley: 'Ik werd op mijn 28e aanvoerder, dus wie weet...'

08-05-2019 20:38
7

Danny Blind kijkt met trots naar de prestaties van Ajax en in het bijzonder van zijn zoon Daley in de Champions League. Blind senior denkt dat de 29-jarige verdediger van de Amsterdammers steeds meer op hem begint te lijken qua spel.

"Ik zie steeds meer van mezelf terug in hem", vertelt Blind, lid van de raad van commissarissen van Ajax, aan Ziggo Sport. "We moeten het van huis uit beiden hebben van onze inzicht en het sneller anticiperen. We hebben geen uitzonderlijke kwaliteiten aan de bal, behalve misschien onze passing."

"Dat zie je meer en meer", vervolgt Blind senior. "Ik vind het mooi om te zien dat hij de laatste maanden een van de triggers is. Dat moet ook, want hij is 29 en daarvoor teruggehaald. Ik werd ook pas op mijn 28e aanvoerder van Ajax, dus wie weet…", hint hij naar een mogelijk aanvoerderschap van zijn zoon onder trainer Erik ten Hag.

Met de spanning valt het mee bij Blind. "Natuurlijk zit er spanning op, daar ga je een beetje in mee. Maar ik kijk er ook wel gewoon naar uit." Ajax en Tottenham Hotspur trappen om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers verdedigen een 1-0 overwinning uit de heenwedstrijd.