'Ajax brengt Van der Gaag op andere gedachten: trainer kan voor twee jaar tekenen'

'Ajax brengt Van der Gaag op andere gedachten: trainer kan voor twee jaar tekenen'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 07:04vr 24-05-2019 om 07:04

Mitchell van der Gaag staat open voor een dienstverband bij Ajax. De 47-jarige oud-trainer van NAC Breda en Excelsior kan een tweejarig contract tekenen als coach van de beloften in de Keuken Kampioen Divisie, meldt Voetbal International.

De Telegraaf schreef donderdag al dat Ajax en Van der Gaag in gesprek zijn. Hij moet bij de landskampioen de opvolger worden van Michael Reiziger, die doorschuift naar het eerste elftal. Volgens VI meldden de afgelopen periode clubs uit binnen- en buitenland zich bij Van der Gaag. Hij leek een terugkeer naar Nederland uit te sluiten, maar Ajax brengt hem op andere gedachten.

De in Portugal woonachtige Van der Gaag werd onlangs benaderd door directeur spelersbeleid Marc Overmars van de Amsterdammers. Beide partijen zijn in gesprek over een tweejarig contract. Van der Gaag ziet het als een kans om in de keuken te kijken bij een topclub. Ajax en Van der Gaag moeten alleen nog tot een akkoord komen over de laatste details.

Ajax ziet in de oud-speler van onder meer PSV en FC Utrecht een trainer 'die jonge spelers beter kan maken en die hen wegwijs kan maken in het betaalde voetbal', aldus VI. Winston Bogarde en René Stam blijven aan als assistent bij Jong Ajax. Daar komt waarschijnlijk nog een extra assistent bij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws