Advocaat 'wil niet vervelend zijn': 'Maar eigenlijk is het gebrek aan kwaliteit'

Advocaat 'wil niet vervelend zijn': 'Maar eigenlijk is het gebrek aan kwaliteit'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 09:59za 25-05-2019 om 09:59

Dick Advocaat was na afloop van het duel tussen FC Utrecht en Vitesse (1-1) niet van plan om zijn spelers af te vallen, maar gaf wel toe dat zijn ploeg vaker had moeten scoren. De Domstedelingen waren in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar wonnen niet.

Vooral in de eerste helft liet de ploeg van Advocaat veel kansen liggen. "Ik wil geen kwaad woord over de jongens spreken, maar dit zijn kansen die er gewoon in moeten", zegt de oefenmeester na zijn laatste duel als Utrecht-trainer in de Galgenwaard tegenover FOX Sports. "Ik wil geen vervelend woord gebruiken, maar eigenlijk is het een gebrek aan kwaliteit als je die kansen mist."

"Nogmaals, ik ben niet kwaad op ze", gaat Advocaat verder. "Ze hebben het als team fantastisch gedaan, maar individueel gezien moet je van de vier kansen die je daar krijgt er zeker twee of drie inschieten."

De strijdlust en de inzet van FC Utrecht kon Advocaat zeer bekoren. "Het was wachten tot er spelers in zouden storten, beide partijen konden niet meer geven. Het was een veldslag, zeker in de tweede helft. Ze hebben echt alles gegeven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws