'Buitenkansje voor Brands: Everton dicht bij komst 42-voudig Engels international'

'Buitenkansje voor Brands: Everton dicht bij komst 42-voudig Engels international'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 11:36za 25-05-2019 om 11:36

Marcel Brands gaat voor een buitenkansje met Everton. De Nederlandse technisch directeur van The Toffees ligt in poleposition om Danny Welbeck transfervrij in te lijven, meldt het doorgaans goed ingevoerde The London Evening Standard.

De 28-jarige Welbeck gold jarenlang als een groot talent bij Manchester United, maar toen een echte doorbraak uitbleef vertrok hij naar Arsenal. Daar werd hij de voorbije jaren geplaagd door blessures. Toch staat de spits er nog altijd goed op. Ook West Ham United, Newcastle United, Crystal Palace en Wolverhampton Wanderers dingen naar zijn gunsten.

Everton heeft dus echter de beste papieren, weet The Evening Standard. Brands hoopt de 42-voudig Engels international te verleiden met een verhoging van zijn huidige salaris van 110.000 euro per week, als de medische keuring geen problemen oplevert. Bovendien is voormalig ploeggenoot Theo Walcott al actief op Goodison Park. Welbeck zelf vindt vooral de kans op speeltijd belangrijk.

Richarlison
Toch lijkt zijn komst niet per se een vertrek van Richarlison in te luiden. De Braziliaan wordt in verband gebracht met FC Barcelona en Internazionale, maar Everton is niet happig op een vertrek van zijn sterspeler. "Hij heeft nog een vierjarig contract", beseft zaakwaarnemer Renato Velasco. "Ik denk dat er wel officiële aanbiedingen gaan komen, maar tot dusver speelt er niets concreets."

"Everton zal hem niet laten gaan voor minder dan honderd miljoen euro", besluit Velasco.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws