'Hoog bezoek voor Cillessen: voorzitter wil onderhandelen met Barça'

'Hoog bezoek voor Cillessen: voorzitter wil onderhandelen met Barça'

28-05-2019 22:56 Laatste update: 23:50
47

Benfica wil Jasper Cillessen niet door de vingers laten glippen. Voorzitter Luis Filipe Vieira van de Portugese topclub reist daarom in de komende dagen af naar Catalonië om met FC Barcelona te onderhandelen over een transfer van de Nederlander.

Dat meldt Correio da Manhà. Vieira hoopt tijdens zijn bezoek aan Barça een akkoord te kunnen sluiten, nadat Benfica al wel een akkoord bereikte met de dertigjarige doelman. De transfersom is echter nog een te groot struikelblok. De Portugezen denken aan een bedrag van zo'n tien miljoen euro, terwijl de Spaanse kampioen minstens het dubbele wil ontvangen.

Benfica wil desondanks snel spijkers met koppen slaan, omdat ook Manchester United interesse toont in Cillessen. De Oranje-international lijkt in beeld te komen op Old Trafford, mocht David De Gea vertrekken. De Spaanse sluitpost verlengde nog altijd niet zijn volgend jaar zomer aflopende contract.

Cillessen vervulde de afgelopen drie seizoenen de rol van tweede doelman bij Barça, achter Marc-André Ter Stegen. In de Copa del Rey maakte hij doorgaans wel zijn opwachting. De oud-Ajacied heeft een contract tot medio 2021.