VI: PSV heeft 'mentaal afscheid genomen', De Jong dicht bij overgang naar Sevilla

VI: PSV heeft 'mentaal afscheid genomen', De Jong dicht bij overgang naar Sevilla

28-06-2019 11:59 Laatste update: 14:18
95

Bij PSV rekent niet meer op een langer verblijf van Luuk de Jong. De Eindhovenaren hebben 'mentaal al afscheid genomen' van de clubtopscorer. Dat meldt Voetbal International.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder al dat een verhuizing van De Jong naar het Spaanse Sevilla 'aannemelijk' is. Volgens VI kan een transfer al voor maandag zijn afgerond. PSV wil rond de vijftien miljoen euro voor de spits. Wanneer Sevilla dat bedrag op tafel legt, kan de overgang van De Jong in een stroomversnelling raken.

Volgens het weekblad heeft PSV 'mentaal al afscheid genomen' van de aanvoerder. De club heeft met Sam Lammers en Donyell Malen twee mogelijke opvolgers in huis. Of de club nog op zoek gaat naar een andere spits zal vooral afhangen van hoe die twee presteren aan het begin van de voorbereiding.

De Jong had naast Sevilla ook 'andere mogelijkheden', maar geeft de voorkeur aan een vertrek naar de Primera Division. PSV zal overigens een deel van de transfersom door moeten sluizen naar Borussia Mönchengladbach, waar De Jong tussen 2012 en 2014 onder contract stond.