'PEC klopt bij Ajax aan voor vleugelspeler en vindt ook een vervanger voor Namli'

'PEC klopt bij Ajax aan voor vleugelspeler en vindt ook een vervanger voor Namli'

30-06-2019 23:29 Laatste update: 23:34
48

Iliass Bel Hassani wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwste aanwinst van PEC Zwolle. De aanvallend ingestelde middenvelder van AZ werkte bij Heracles Almelo al eens eerder succesvol samen met PEC-trainer John Stegeman.

Bel Hassani moet bij PEC de vervanger worden van de vertrokken Younes Namli, zo weet De Stentor te melden. De middenvelder, die overbodig is bij AZ, sprak al met technisch manager Mike Willems en met John Stegeman. Beide partijen zouden 'er in hoofdlijnen uit zijn', waardoor het er op lijkt dat Bel Hassani binnen afzienbare tijd op het trainingsveld in Zwolle zal staan.

De linksbenige middenvelder floreerde bij Heracles onder Stegeman, waar hij een transfer naar AZ verdiende. Daar wist hij niet te brengen wat hem in Almelo wel lukte, waardoor hij af en toe bij de beloften moest meespelen. Het laatste half jaar kwam Bel Hassani op huurbasis uit voor FC Groningen, waar hij in veertien competitiewedstrijden tot één doelpunt kwam.

Voetbal International weet verder te melden dat PEC zijn zinnen ook heeft gezet op Sam Kersten van FC Den Bosch. De centrale verdediger staat in de belangstelling van diverse Eredivisieclubs, maar moet in Zwolle de naar Liverpool vertrokken Sepp van den Berg doen vergeten. Verder hopen de Blauwvingers ook Dennis Johnsen van Ajax te kunnen huren.