Ten Hag spreekt over 'krijger' en Marin: 'Niet met De Jong te vergelijken'

Ten Hag spreekt over 'krijger' en Marin: 'Niet met De Jong te vergelijken'

27-07-2019 18:54 Laatste update: 28-07-2019 08:48
33

Erik ten Hag weigert Frenkie de Jong te vergelijken met Razvan Marin, die voor zijn positie is gehaald. De Ajax-trainer sprak voor het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal ook over Lisandro Martínez en Sergino Dest.

"Ze spelen op dezelfde positie, maar ze hebben allebei een totaal andere identeit. Dat is niet te vergelijken", zegt Ten Hag over De Jong en Marin voor de camera van FOX Sports. Ten Hag legt uit wat Marin aan Ajax toevoegt. "Hij is een dynamische speler met een goede passing en goed spelinzicht. Het moet zich gaan ontwikkelen."

Martínez speelt tegen PSV in het hart van de defensie. De Argentijn kan echter op meerdere posities uit de voeten. "Dat moeten we gaan uitvinden. We hebben hem gescout en gezien op diverse posities. Links en rechts, ook in een driemansachterhoede. We hebben hem ook op het middenveld gezien. We moeten kijken wat voor het team het beste is. Het is een krijger. Hij kan daarnaast ook goed voetballen. We zullen het gaan zien. Het moet zich gaan ontwikkelen."

Sergino Dest speelt linksback tegen PSV. "Hij heeft in de jeugd veel op de vleugel gespeeld. Daarna is hij omgeturnd tot vleugelverdediger. Dat doet hij uitstekend. Hij heeft een goede voorbereiding gehad."