Ajax gewaarschuwd: 'Ze proberen scheidsrechter en tegenstander te intimideren'

Ajax gewaarschuwd: 'Ze proberen scheidsrechter en tegenstander te intimideren'

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 08:56ma 19-08-2019 om 08:56

Joost Broerse waarschuwt Ajax voor een heksenketel op bezoek bij APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League dinsdagavond. Volgens de oud-speler van de Cyprioten beschikt APOEL tegelijkertijd over een geroutineerde ploeg die zich niet gek laat maken.

"Ze spelen zo'n wedstrijd heel volwassen. Ze gaan niet de poort wagenwijd openzetten. Ik zou haast zeggen dat ze Europees heel sluw en ervaren spelen", vertelt Broerse aan Ajax Showtime. "Maar het is geweldig om met zulk publiek te spelen, dat helpt je echt. In dit soort landen is het bijna een kwestie van leven en dood."

"Ze proberen de scheidsrechter en de tegenstander te intimideren en het duel in het voordeel van APOEL te doen kantelen", vervolgt Broerse, die FC Utrecht begin 2008 verruilde voor APOEL en drieënhalfjaar actief was op Cyprus. "Het is ook niet dat het van één kant komt, maar van alle tribunes."

"En je speelt niet tegen koekenbakkers hè, wat we in Nederland altijd denken", aldus Broerse. "Dit zijn voetballers die conditioneel goed zijn, veel wedstrijden in de benen hebben en een lange voorbereiding achter de rug hebben. Je kunt APOEL vergelijken met PAOK. Je mag ze nooit onderschatten. Die Cypriotische jongens zijn ook gewoon internationals die gewend zijn om te spelen tegen Italië of Portugal."

Poll

Gaat Ajax APOEL verslaan?

(8395 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws