'Wij presteren in Champions League, weet niet waarom PSV beter zou moeten zijn'

'Wij presteren in Champions League, weet niet waarom PSV beter zou moeten zijn'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 06:50wo 18-09-2019 om 06:50

Laatste update: woensdag 18 september 2019 om 08:46wo 18-09-2019 om 08:46

Sergiño Dest was dinsdagavond één van de grote blikvangers bij Ajax, dat overtuigend afrekende met het Franse Lille OSC. De pas achttienjarige back bleef keurig overeind en besloot na de rust zelfs om er een pirouette uit te gooien.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

Na afloop van zijn vuurdoop in de Champions League-groepsfase verscheen Dest voor de VoetbalPrimeur-microfoon. De Almeerder met Amerikaanse roots toonde zich gematigd tevreden. "Over het algemeen ging het goed. Natuurlijk hebben ze wel een paar grote kansen gecreëerd, maar wij hadden André Onana die ons redde", aldus Dest, die wist wie hij na afloop moest bedanken. "Natuurlijk, dat verdient hij ook. Ik zei: je hebt ons in de wedstrijd gehouden. Hij zei: dat is mijn job, dat hoort er ook gewoon bij."

>> Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's! <<

Toen Ajax eenmaal was uitgelopen naar een ruime voorsprong, was het tijd om de trukendoos open te gooien. "Wij stonden 2-0, 3-0 voor. Dan is iedereen wat losser en wat vrijer. Zij moesten agressie tonen en druk zetten, dan wordt het juist leuk. Dan kunnen wij met ze spelen", analyseerde Dest met een brede glimlach. De rechtsback kreeg zelf de handen op elkaar met een Zidane-pirouette. "Ik wil hem nog wel eens zien, het was een mooie Zidane, haha."

Zondag is het alweer tijd voor de volgende grote test: PSV-uit. Dest leeft met vertrouwen toe naar de kraker in het Philips Stadion. "Wordt een lastig potje, maar ik denk dat wij het wel kunnen. Dat hebben we in de Johan Cruijff Schaal ook laten zien. Of wij op dit moment beter zijn dan PSV? Op dit moment wel, denk ik. We presteren goed in de Champions League, dus ik zou niet weten waarom zij beter zouden moeten zijn dan wij op dit moment."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe eindigt PSV-Ajax zondag?

(12654 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws