Ziyech 'is klaar voor het grote werk': 'Hij hoeft niet veel te veranderen'

Ziyech 'is klaar voor het grote werk': 'Hij hoeft niet veel te veranderen'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 09:12wo 18-09-2019 om 09:12

Hakim Ziyech verlengde deze zomer zijn contract bij Ajax, maar Wim Kieft denkt dat de Marokkaanse spelmaker klaar is voor het grote werk. Tegen OSC Lille maakte Ziyech een goede indruk op de analist, die hem met een kritische blik volgt.

"Ik vind niet dat hij veel hoeft te veranderen. Het is exact hetzelfde type als Memphis Depay, die ook veel dreiging en risico in z'n spel legt", zegt Kieft bij Veronica. "Ze zullen veel fouten blijven maken, omdat ze in elke actie bepalend willen zijn. Dat kan niet altijd. Als je een elftal hebt dat heel erg in balans is, dan mag je die fouten maken zonder dat dat meteen afgestraft wordt. Dat calculeer je in."

Kieft legt uit waarom Ziyech een unieke speler is. "Omdat hij het verschil kan maken met één actie. Als hij in een goed elftal speelt, is hij nóg beter. Het moet nu te veel van hem komen. Vorig jaar had Ajax een zoveel beter elftal dan dit jaar. Toen kwam het gevaar van alle kanten en kwam er ruimte voor hem. Ik vind het een speler die klaar is voor het grote werk."

Collega-analist Johan Derksen sluit zich bij Kieft aan. "Dit is voor Ajax zo'n belangrijke speler. Ze moeten hem ieder jaar een godsvermogen betalen om hem hier te houden. Die jongen laat steeds merken dat hij gelukkig is bij Ajax. Koester dat, beloon hem en houd hem hier. Dit vind ik de belangrijkste speler van Ajax."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Ziyech na dit seizoen weg?

(1338 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws