Ontzetting in Engeland door Sheffield-eigenaar: Bin Laden is geen slechte naam

Ontzetting in Engeland door Sheffield-eigenaar: "Bin Laden is geen slechte naam"

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 12:16vr 20-09-2019 om 12:16

Laatste update: vrijdag 20 september 2019 om 13:43vr 20-09-2019 om 13:43

De Saudische prins Abdullah heeft op een persconferentie voor ontzetting gezorgd in Engeland. De enige eigenaar van Sheffield United sluit de familie Bin Laden niet uit als sponsor van de Premier League-promovendus.

Prins Abdullah heeft zich ten doel gesteld om sponsoren uit Saudi-Arabië naar Sheffield te halen en de familie Bin Laden - één van de rijkste families van het land - was geïnteresseerd in het kopen van aandelen in de club, bevestigt hij. "Ik voel me beledigd als mensen denken dat de Bin Laden-familie een slechte naam heeft", verklaart Abdullah.

"Bin Laden is een goede familie, maar elke familie heeft een rotte appel", vervolgt hij. De familie is vooral bekend door Osama Bin Laden, de voormalige leider van terreurgroep Al-Qaeda. Hij leidde de aanval op de Verenigde Staten op 11 september 2001, waarbij bijna 3.000 mensen om het leven kwamen. In 2011 werd Bin Laden om het leven gebracht.

Prins Abdullah: "Hij is een slecht persoon en maakt deel uit van de familie, maar dat wil nog niet zeggen dat de familie zelf geen respect verdient. Ik heb nog nooit zaken gedaan met de Bin Ladens, maar ik kijk er naar uit om dat in de toekomst wel te doen. Voor mij hebben Bin Ladens geen slechte naam, dus ik ga mijn sympathie voor hen ook niet verbergen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws