Ajax 'moet' kampioen worden: Het zal weer onze grootste concurrent worden

Ajax 'moet' kampioen worden: "Het zal weer onze grootste concurrent worden"

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 10:08ma 23-09-2019 om 10:08

Ajax moet weer kampioen worden. Dat stelt Donny van de Beek in De Telegraaf. De Amsterdammers sleepten zondag een punt uit het vuur bij PSV.

Van de Beek antwoordt volmondig 'ja' op de vraag of zijn ploeg na PSV - Ajax kampioen moet worden. "Ja, dat vind ik wel. We moeten van onszelf eisen dat we kampioen worden. Maar dat zullen we zelf weer moeten afdwingen. We kunnen dan wel kwaliteit hebben, het is aan ons om dat elke week te laten zien", zegt hij.

De middenvelder, die in Eindhoven zijn rentree maakte na een maand blessureleed, vlakt PSV echter niet uit. "We doen PSV te kort als we nu al zeggen dat we kampioen gáán worden, want dat is ook gewoon een sterk team met goede aanvallers. Het zal weer onze grootste concurrent worden."

Ajax heeft ten opzichte van vorig seizoen een stap gezet, vindt Van de Beek. "We hebben geleerd van de wedstrijden bij Real Madrid, Juventus en Tottenham Hotspur, want in zulke duels word je een betere voetballer. Natuurlijk geeft het vertrouwen als je daar kunt winnen. Al zijn we nu weer een stuk verder en is dit een nieuw seizoen."

Poll

Wie wordt kampioen?

(5028 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws